Lasagne

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant hjemmelaget lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater. 

Ingredienser

porsjoner
  • 9 stk. lasagneplater
  • 3 dl revet hvitost til toppen

Kjøttsaus:

  • 150 g bacon eller pancetta
  • 2 ss nøytral olje
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stk. finhakket gulrot
  • 1 stilk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
  • ca. 2 dl kjøttkraft , buljong eller vann
  • 2 ts tørket oregano

Ostesaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

Server gjerne med baguette og en grønn salat ved siden av.

Du kan også bruke magrere kjøtt, som karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, kjøttdeig av svin eller kjøttdeig med mindre enn 10% fett.

bar