Lammeskav i krydret ris

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har du en alt-i-ett-gryte inspirert av smaker fra Midtøsten. Du lager gryten i løpet av en halvtimes tid, og kryddermengden kan du justere etter egen smak og behag.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g lammeskav
  • 300 g basmatiris
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts malt spisskummen
  • 7 dl kyllingbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 dl frosne erter
  • 2 ss hakket frisk koriander eller persille

Løk- og agurksalat:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. agurk
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

bar