Lammefilet med stekt rosenkål

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lam ytrefilet er et saftig, mørt og godt stykke kjøtt. Sammen med havreris og stekt rosenkål har du en mettende og næringsrik middag med norske råvarer på kort tid. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Havreris:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. purre
  • 20 g bladpersille
  • 200 g havreris
  • 2 ss smør
  • 2,5 dl oksekraft

Stekt rosenkål:

  • 400 g rosenkål
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 dl vann

Slik gjør du

Legg opp skiver av lammefilet over kremet havreris, og stekt rosenkål på siden. 

bar