Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lahmacun

Lahmacun

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 6-8 lahmacun

Deig:

  • ca. 450 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g fersk gjær
  • ca. 3 dl romtemperert vann
  • 3 ss olivenolje

Fyll:

  • 1 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 2 stk. sivri biber (tyrkisk paprika)
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss bladpersille
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ss aci biber salçasi (tyrkisk paprikapuré) eller chilipuré
  • 1 ss tomatpuré

Tilbehør:

  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts sumak
  • 40 g bladpersille
  • 1 stk. sitron til servering

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lahmacun er populær gatemat fra Midtøsten - en tynn, sprø deig toppet med en blanding av lammekjøtt, paprika, løk og varme krydder. Perfekt som fingermat eller sammen med friske grønnsaker og hjemmelaget ayran.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 6-8 lahmacun

Deig:

  • ca. 450 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g fersk gjær
  • ca. 3 dl romtemperert vann
  • 3 ss olivenolje

Fyll:

  • 1 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 2 stk. sivri biber (tyrkisk paprika)
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss bladpersille
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ss aci biber salçasi (tyrkisk paprikapuré) eller chilipuré
  • 1 ss tomatpuré

Tilbehør:

  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts sumak
  • 40 g bladpersille
  • 1 stk. sitron til servering

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fyll lahmacun med sumakløk, bladpersille og en skvis sitron, og rull eller brett sammen. Server gjerne med hjemmelaget ayran.

Lahmacun

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB12 05.12.2025 10:38:55