Klippfisk med urte- og paprikasaus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lekre klippfiskfileter eller -loins servert med en fargerik og nydelig paprikasaus med masse hakkede urter. En nydelig vri på den tradisjonelle bacalaoen.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g klippfisk loin (ferdig utvannet)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. sitron

Urte- og paprikasaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. rød paprika
  • 2 stk. tomat
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsaksbuljong
  • 3 ss hakkede friske urter
  • 1 ts sukker
  • 2 ss smør

Slik gjør du

Server gjerne med små kokte poteter eller ris.