Kjøttboller i fløtesaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er kjøttboller som de gjør det i Sverige, med fløtesaus med honning, sennep, sitron og persille. Servert med potetmos og en bolle salat blir dette en kjempegod og snarlaget hverdagsrett som både barn og voksne vil like.

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss iskaldt vann
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss hakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk. sitron

Fløtesaus:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss flytende honning

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Salat:

  • 1 stk. gul paprika
  • 10 stk. cherrytomat
  • 1 pose ferdigkuttet salatblanding

Slik gjør du

Server kjøttbollene med fløtesaus, potetmos og blandet salat.