Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hyse med byggrisotto

Hyse med byggrisotto

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss frisk gressløk

Byggrisotto:

  • 1 stk. løk
  • 2 dl eplemost
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 3 dl byggryn
  • 2 stk. vårløk
  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g parmesan eller gruyere
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 652 kcal
Fett 24 g
Protein 55 g
Karbohydrater 49 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å koke sammen en byggrisotto er ikke vanskelig, men tar litt tid. Tilsett crème fraîche, ost og vårløk. Byggrisotto er perfekt tilbehør til alle typer fisk. Byggrynene absorberer masse smak, så her er det bare å nyte. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss frisk gressløk

Byggrisotto:

  • 1 stk. løk
  • 2 dl eplemost
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 3 dl byggryn
  • 2 stk. vårløk
  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g parmesan eller gruyere
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 652 kcal
Fett 24 g
Protein 55 g
Karbohydrater 49 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Hvis byggrisottoen har blitt litt tykk etter at du har stekt fisken, så tilsett litt vann.

Du kan også bruke sei, lange, breiflabb eller uer.

Server fisken med byggrisotto. Pynt gjerne med litt kjørvel eller gressløk.

Podcast-episode: Risotto

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB13 15.05.2025 17:17:34