Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hyse med byggrisotto

Hyse med byggrisotto

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl byggryn
  • 2 dl eplemost
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 stk. vårløk
  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g parmesan eller gruyere
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 652 kcal
Fett 24 g
Protein 55 g
Karbohydrater 49 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å koke sammen en byggrisotto er ikke vanskelig, men tar litt tid. Tilsett crème fraîche, ost og vårløk. Byggrisotto er perfekt tilbehør til alle typer fisk. Byggrynene absorberer masse smak, så her er det bare å nyte. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl byggryn
  • 2 dl eplemost
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 stk. vårløk
  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g parmesan eller gruyere
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 652 kcal
Fett 24 g
Protein 55 g
Karbohydrater 49 g

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og fres den i olje i en kjele til den er myk.
  2. Tilsett byggryn og spe med eplemost og 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Hell på resten av buljongen i fire omganger mens du rører. All væske skal vare absorbert mellom hver gang. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Grynene skal være myke, og risottoen kremaktig.
  3. Tilsett vårløk, crème fraîche, og ost. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Dryss salt og pepper på fisken, og stek den i en stekepanne med margarin i 2 minutter på hver side. Etterstek på svak varme under lokk i 5 minutter. Finkutt gressløk, dryss over og server.

 Hvis byggrisottoen har blitt litt tykk etter at du har stekt fisken, så tilsett litt vann.

Du kan også bruke sei, lange, breiflabb eller uer.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Risotto

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 13.12.2024 05:59:12