Gulrot- og søtpotetpuré med kjøttdeig

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En mild og fargerik puré toppet med kjøttdeig, vårløk, gressløk og sprø skiver av reddik. Server i dype boller, eller sett alt fram på bordet slik at alle kan dekorere sin egen bolle.

Ingredienser

porsjoner

Puré (suppe):

  • 800 g søtpotet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 ts malt spisskummen

Topping:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. vårløk
  • 4 stk. reddik
  • 4 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

Hvis du foretrekker å servere pureen som suppe, kan du spe den til ønsket konsistens med litt matfløte, buljong eller vann. Du kan også «rocke» den opp med litt hvitløk, chili og lime.

Et annet tips på tampen: Bakt søtpotet med kjøttdeig er digg kosemat!