Grønnsaksuppe med gresskar og risoni

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Enkelte dager er en god, varm suppe akkurat det man trenger. Denne suppen smaker deilig, og du lager den kjapt. Istedet for risoni kan du også bruke rester av kokt ris eller byggryn.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. potet
  • 750 g gresskar
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g risoni (orzo) eller andre små suppenudler
  • 0,5 pose frisk spinat
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

Server suppen straks og gjerne med noen skiver ferskt grovt brød.

Risoni er små, riskornformede pasta som passer godt i buljongsupper som denne. Du får kjøpt risoni i velassorterte matbutikker. Varier suppen med de grønnsakene du har for hånden, og med ulike urter og krydder. Rester av kokt ris, bygg, eller middagshvete kan erstatte risoni, også hvis du ønsker å gjøre retten helt vegansk.