Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gözleme med potet

Gözleme med potet

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4-5 gözleme.

Deig:

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann

Fyll:

  • 1 kg mandelpotet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts aci biber salçasi (tyrkisk paprikapuré)
  • 1 ts tomatpuré

Steking og tilbehør:

  • 2 ss smør til steking og pensling
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss bladpersille
  • 3 stk. tomat
  • 100 g sorte oliven
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3163 kcal
Fett 83 g
Protein 93 g
Karbohydrater 465 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Liker du pizza, vil du garantert like Gözleme. Tyrkisk tynnlefse som fylles med ulike fyll, og stekes gyllen og sprø i panna, som en slags calzone. Her får du en variant med spicy potetfyll, servert med frisk tomatsalat og oliven.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4-5 gözleme.

Deig:

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann

Fyll:

  • 1 kg mandelpotet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts aci biber salçasi (tyrkisk paprikapuré)
  • 1 ts tomatpuré

Steking og tilbehør:

  • 2 ss smør til steking og pensling
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss bladpersille
  • 3 stk. tomat
  • 100 g sorte oliven
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3163 kcal
Fett 83 g
Protein 93 g
Karbohydrater 465 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I tyrkisk matlaging brukes gjerne en oklava til utbaking - en lang, tynn kjevle laget av tre. Smalere enn en vanlig kjevle, og brukes til å kjevle ut deig veldig tynt.

Sjekk også ut oppskriften på gözleme med feta og purre for en variasjon.

Gözleme med potet

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2025 09:27:37