Brødsmulesti
1 porsjon gir 4-5 gözleme.
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Liker du pizza, vil du garantert like Gözleme. Tyrkisk tynnlefse som fylles med ulike fyll, og stekes gyllen og sprø i panna, som en slags calzone. Her får du en variant med spicy potetfyll, servert med frisk tomatsalat og oliven.
I tyrkisk matlaging brukes gjerne en oklava til utbaking - en lang, tynn kjevle laget av tre. Smalere enn en vanlig kjevle, og brukes til å kjevle ut deig veldig tynt.
Sjekk også ut oppskriften på gözleme med feta og purre for en variasjon.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.