Blomkål- og potetcurry

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har du en enkel, og kjempegod og akkurat passe hot vegetarisk curryrett. Curryer stammer fra Sørøst-Asia, og det finnes en uendelighet av ulike oppskrifter. De kan kalles både «tørre» og «våte», avhengig av hvor mye saus det er. Vår curry er «halvtørr».

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. løk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts karri
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. blomkål
  • 4 stk. potet
  • 1 stk. grønn chili
  • 0,5 ts sukker
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

Kokt ris kan gjerne serveres til.