Asiatisk lutefisk i potetlefse
Ja, du leste riktig – lutefisk med en asiatisk tvist! Mymint viser oss en ny måte å bruke opp restene fra julemiddagen, nemlig stekt lutefisk i potetlefse med en chili, hvitløk og koriander! Sammen med heit ertestuing, har en du rask og god middag i romjula. Ekte comfort food.
Dette trenger du til 2 sultne folk:
100 g rester av lutefisk
50 g rester av stekt bacon
150 g kokt og avkjølt mandelpotet
3 ss kremfløte
0,25 ts salt
50 g hvetemel
40 g frisk spinat
3 ss frosne erter
100 g ertestuing
1 ss nøytral olje
0,5 stk. rød chili
2 ss finhakket frisk koriander
0,5 stk. saft av lime
4 ts sennep
1 stk. rød chili i tynne ringer
20 g frisk koriander
Sånn gjør du det:
Lag potetlefse: Riv kokt potet. Varm opp en stekepanne på middels lav varme, og ha i revet potet, fløte og salt. Bland det godt sammen, og ta stekepannen av varmen. Ha potetblandingen over i en bolle, og tilsett mel. Kna deigen til den har en fast konsistens. Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk, og kjevle ut til 5-10 mm tykkelse. Stikk ut sirkler i den størrelsen du ønsker lefsene dine. Stek lefsene i en tørr stekepanne på medium varme, 2-3 minutter på hver side.
Ertepuré: Stek spinat og erter på medium varme i en stekepanne med olje. Ha i rester av ertestuing og kjør blandingen jevn med en stavmikser. Finhakk chili og koriander. Vend inn chili, koriander og saft av lime i stuingen. Smak til med salt og pepper.
Fisk og flesk: Varm opp rester av bacon i en varm stekepanne. Løft ut, og stek lutefisk i baconfett, til fisken er varm og litt gyllen. Tilsett bacon tilbake i pannen og bland sammen. Smak til med salt og pepper.
Sett sammen: Legg ertestuing i potetlefse, og topp med lutefisk, sprøtt bacon, sennep, chili og koriander.
Du finner også full oppskrift her!