Hopp til hovedinnhold

Kokkens grill med Håvard Werkland

Lær deg å grille som en trønder med høy kokkehatt

Kokkens grill med Håvard Werkland

grilltips og inspirasjon

Grilltips, inspirasjon og gode saker. Håvard løfter grilling til nye høyder med en unik trønder-japansk fusion. Oppdag kunsten bak japansk konro-grill, kombinert med de beste norske råvarene.

Sjøkreps med vårløksmajo

Lyst til å prøve Håvards sjøkreps på konro?

Sånn forbereder du sjøkrepsen:

  1. Avliv sjøkrepsen med å stikke kniv raskt gjennom hode.
  2. Trekk ut endetarmen på sjøkrepsen.
  3. Tvinn opp sjøkrepshalene med hyssing.
  4. Blansjer sjøkrepsen i saltet vann i 1 minutt og 30 sekunder.
  5. Avkjøl raskt i isvann.
  6. Knekk forsiktig opp skallet. Sjøkrepsen er nå klar til å grilles!

Til vårløksmajones trenger du:

1 stk vårløk
1 stk egg
1 ss sennep
3 dl olje
Saft fra 0.5 stk sitron
Salt

Sånn gjør du:

Finsnitt den grønne delen av vårløken, og ha i en bolle med egg og sennep. Kjør i pulser med en stavmikser, og tilsett olje forsiktig. Kjør til du har en tykk majones. Smak til med sitron og salt.

Gourmet-grilling fra Matprat

Våre beste oppskrifter til de spesielle anledningene

Kokkens grill med Håvard Werkland

Nysgjerrig på japansk konro-grill? 

Konro er en tradisjonell japansk bordgrill som brukes til grilling av små kjøtt-, fisk- og grønnsaksbiter, ofte i kombinasjon med binchotan-kull - et svært rent, hardt kull med høy varme og lite røyk. En yakitori-grill, som Håvard bruker, er designet spesielt for å lage yakitori og andre grillspyd. Den er vanligvis lang og smal, perfekt til å plassere spyd direkte over varmen.

Hva kjennetegner en konro-grill?

Grillen er gjerne mindre i størrelse. Dette gjør gjør det godt egnet for bord, og grilling av små porsjoner.

Tradisjonelt brukes Binchotan-kull, et japansk hvitt trekull, som brenner rent, gir høy varme og en mild røyksmak.

Høy varme og direkte grilling er ideell for å få en perfekt karamellisert overflate uten å tørke ut kjøttet.

Kokkens grill med Håvard Werkland

Fyr opp grillen

Nå kommer sommeren – og med det også sesongen for grilling! Hvordan du raskt og enkelt får fyr på grillen, regulerer temperaturen, bruker grillteknikkene riktig og får et saftig og godt resultat med riktig kjernetemperatur viser vi deg her.