Råvareinformasjon
Entrecôte er biffen som aldri slutter å imponere. Den er godt marmorert, noe som gjør kjøttet mørt, saftig og smakfullt. Entrecôte kjennetegnes gjerne av det karakteristiske “fettøyet” midt i kjøttstykket. Det er i fettet den gode smaken sitter, og det er nettopp den ekstra gode smaken som gjør stykningsdelen så populær.
Mengdeberegning:
Beregn ca. 200 gram per person.
Næringsinnhold per 100 gram:
Spiselig del: 100%
Kcal: 186 kcal (776 kJ)
Fett: 11,5 g (hvorav mettede fettsyrer 5,6 g)
Karbohydrat: 0 g
Protein: 20,6 g
Oppbevaring/holdbarhet:
Vakuumpakket entrecôte har en holdbarhet på 14 dager fra pakkedato. Oppbevarer du kjøttstykket i stabil, kald temperatur og i ubrutt emballasje, holder det gjerne flere uker etter holdbarhetsdato – ofte lenger. En kjøleskaptemperatur mellom 0-4 °C er upopulært for mikroorganismer, og vil forlenge holdbarheten på kjøttet. Blir kjøttet oppbevart varmere enn 4 °C, vil holderheten bli kortere.