Slik lager du eggekrem (vaniljekrem)

Her forklarer vi trinn for trinn hvordan du lager eggekrem og vaniljekrem.

1 vaniljestang

4 dl melk

6 eggeplommer

1/2 dl sukker

1-2 ss maisenna

eventuelt pisket krem

TRINN 1

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Spar gjerne stengene og lag ditt eget vaniljesukker.

TRINN 2

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne fra bunnen. Senk varmen, kremen skal ikke boblekoke.

TRINN 3

Trekk kjelen av dersom kremen begynner å koke. Sett den tilbake på platen for å tykne videre under omrøring. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann. Vend eventuelt inn stivpisket kremfløte.

Her finner du oppskriften på vaniljekrem, og se hvordan lage vaniljekrem under: