Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkun med appelsinsaus - alternativ 1

Saftig kalkun i stekepose

Det er flere fordeler med å steke kalkun og kalkunfilet i stekepose. Her får du de beste tipsene til å lykkes. 

Å steke i stekepose har flere fordeler, blant annet vil all væske forbli inne i posen og være med på å holde kjøttet saftig, og gi deilig stekesjy som kan bli til saus. En stekepose forhindrer også spruting og søl i stekeovnen, spesielt ved steking på høye temperaturer. Kalkun og kalkunfilet egner seg spesielt godt for steking i pose, og gir ekstra saftighet til kjøttet. 

Slik steker du kalkun i stekepose:

Pass på at kalkunen er helt tint, og fjern innmatposen fra hulrommet. Tørk godt med tørkepapir i hulrommet. Bruk en skarp kniv og skjær et par dype snitt i den tykkeste delen av lårene. Dette gjør at bryst og lår lettere blir ferdig stekt samtidig.
Del en løk og en sitron i båter og legg inn i hulrommet sammen med litt urter. Bind opp lårene med litt husholdningssnøre.
Smelt litt smør og bland inn salt og pepper. Pensle hele kalkunen godt med blandingen. Smøret kan godt tilsettes litt urter også.
Løft hele kalkunen forsiktig inn i en stor stekepose og plasser den i en langpanne. Legg gjerne litt grønnsaker i biter rundt kalkunen inni posen, det gir ekstra god sjy. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av brystet, og pass på at det ikke hviler mot bein. Lukk posen godt.
Plasser kalkunen midt i ovnen på 160 °C. Beregn 30 minutter steketid per kilo.
Ta kalkunen ut i ovnen når kjernetemperaturen i brystet er 63 – 65 °C og la den hvile minst 30 minutter. Temperaturen i kjøttet vil fortsette å stige til ca. 68 – 70 °C.

Helstekt kalkunfilet

Slik steker du kalkunfilet i stekepose:

Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper, og eventuelt friske urter (om fileten er ferdig krydret, hopper du over dette trinnet).
Legg fileten i en stekepose og lukk igjen. Plasser posen i en ildfast form, og sett den i forvarmet stekeovn på 200 °C i ca. 50 minutter, til en kjernetemperatur på 63 – 65 °C og la den hvile i 20-30 minutter. Temperaturen i kjøttet vil fortsette å stige til ca. 68 – 70 °C.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB14 28.05.2024 06:18:54