Hvordan lage omelett

Omelett er verdens mest perfekte, lille måltid!

  • Visp sammen egg, vann og salt.
  • Smelt smøret i stekepannen til det freser. Hell røra i pannen. Bruk en stekespade og trekk omeletten inn mot midten slik at massen på toppen flyter ut til sidene.
  • Brett omeletten tilslutt dobbelt, og hvelv den over på en tallerken. Omeletten er ferdig på ca ett minutt.

 

En omelett kan fylles med akkurat det du ønsker.

Fyllet kan blandes direkte i eggene, freses litt i stekepannen før eggene helles i eller legges på toppen rett før omeletten er ferdig. Prøv deg fram, og finn din favorittomelett!

Her er litt tips: skinkebiter, hakkete urter, vårløk eller purreløk, sopp, røkt fisk, revet ost eller syltetøy (bytt ut saltet med litt sukker).

Visp sammen egg, vann og salt.Visp sammen egg, vann og salt.

  1. Visp sammen egg, vann og salt.
  2. Smelt smøret i stekepannen til det freser. Hell røra i pannen. Bruk en stekespade og trekk omeletten inn mot midten slik at massen på toppen flyter ut til sidene.
  3. Fordel fyllet på den ene halvparten av omeletten, og brett den andre halvparten over. Hvelv omeletten over på en tallerken.

Har du god og varm panne er omeletten ferdig på cirka ett minutt.

Fyll i omelett

En omelett kan fylles med akkurat det du ønsker. Fyllet kan blandes direkte i eggene, freses litt i stekepannen før eggene helles i eller legges på toppen rett før omeletten er ferdig. Prøv deg fram, og finn din favorittomelett!

Her er noen tips til fyll: skinkebiter, hakkede urter, vårløk eller purreløk, sopp, røkt fisk, revet ost.