Frityrsteking
Fondue er en annen måte å steke kjøtt på. Det finner flere varianter av fondue og egne fonduegryter.
Den vi ser nærmere på her er steking av kjøtt i olje. Men fondue kan også foregå ved å koke kjøttbiter i buljong i en fonduegryte.
- Når man lager kjøttfondue, skjærer man kjøttet i terninger (ca. 4 x4 cm).
- Det anbefales å bruke en olje med lite smak, som mais, rasp og solsikkeolje til frityrsteking.
- Hell oljen i fonuegryten. Begynn i god tid å varme opp oljen. Det tar minst et kvarter å få oljen varm nok over flammen til fonduegryten. Men du kan fint jukse med å sette gryten på komfyren en liten stund.
- Tørk av kjøttet før man friterer. En slipper da at det spruter unødvendig.
- Stek kjøttet i 2-3 minutter i fonduegryten.
- Salting og krydring av kjøttet kan gjøres etter steking om ønskelig.