Svigermor på middag?

Hører du til dem som får prestasjonsangst når du skal ha svigermor på middag? Eller er det en myte at folk gruer seg når svigermor skal komme på besøk?

Svigermor er gjerne en dame med lang fartstid på kjøkkenet. og mat - det kan hun! Så da er det kanskje ikke så rart at du blir smånervøs når du får beskjed om at svigermor skal komme på middag. Hvis middagen faller i smak, blir gjerne tonen fort mye lettere og ledigere. Her får du noen gode, sikre og enkle tips til klassikere som svigermor vil like å få servert:

Steker

Den sikreste veien til et godt resultat er å bruke steketermometer. Da er du garantert en saftig og perfekt stek. Stek er også noe av det enkleste å lage når mange skal samles rundt middagsbordet. Våre forslag er Fylt svinekam med aprikos, Klassisk lammestek, Oksestek, Reinsdyrstek med tyttebærsaus, Skinkestek, Roastbiff og hvis svigermor liker spennede smaker anbefale vi Spansk grytestek. Oppskriftene finner du i høyremargen.

Gryter

Gryter er ikke bare veldig enkelt å lage, men gir også lite å vaske og rydde bort etterpå. Med gryterett er det rett og slett enkelt å holde kjøkkenet gullende rent.

Hvis svigermor er tradisjonell av seg er våre forslag: Ferskt kjøtt og suppe, Brennsnute, Kjøttmølja, Lam i dill, Lapskaus, Puspas, Sosekjøtt, Skogsgryte eller Finnbiff.

Prøver gjerne svigermor noe nytt er våre forslag: Fransk lammegryte, Gulasjsuppe, Lammegryte med rotgrønnsaker, Mouton á la bourguignonne eller kjøttrgyte fra Burgund.

Pai

Pai er en glemt rett som det er lett å imponere med. Noen synes kanskje det virker vanskelig med bunnen, men deigen er både enkel å lage og å trykke ut i en kakeform/paiform. 

Er svigermor glad i noe søtt etter middag, under har du noen dessertforslag som garantert vil falle i smak.