Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønn te-marinert ytrefilet med wasabidipp

Sunn mat når du har gjester

Du kan fint invitere til et vennelag med god og spennende mat som samtidig er sunn. Med de rette valgene av kjøtt og tilbehør trenger hverken du eller gjestene dine ha dårlig samvittighet for en kveld med sosial selskapelighet.

Det er mange som har en bevisst, sunn livsstil. Da er det helt naturlig å  velge sunne matvarer og være mye i fysisk aktivitet. Selv om det selvfølgelig er lov til å skeie litt ekstra ut en gang i blant, er det fullt mulig å velge sunt i sosiale sammenhenger også. Den positive gevinsten er at man med god samvittighet kan invitere de gode vennene litt oftere.

Når du skal planlegge hva du skal servere bør du velge retter med magert kjøtt, som for eksempel biffkjøtt, renskåret svinekjøtt, kyllingfilet eller kalkunfilet. I stedet for vanlig kjøttdeig er karbonadedeig et bedre alternativ fordi den inneholder mye mindre fett.

Tenk også magrere alternativer når det gjelder meieriprodukter. I stedet for kremfløte, seterrømme og helfet ost finnes det gode produkter med lavere fettinnhold du kan velge.

Grønnsaker er fargerike og fristende. Her kan du bare fråtse, men tenk litt på tilberedningsmåten. En mager salat er å foretrekke fremfor stekte grønnsaker eller poteter. Velg magre dressinger ved siden av.

Under finner du forslag fra oss. Lykke til med selskapet! 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 25.05.2024 04:53:12