Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rask lammecurry

Snarlaget lam

Lam forbindes oftest med stek som har fått godgjøre seg lenge i ovnen. Men det er fullt mulig å lage raske retter av lammekjøtt også.

Lammekjøttet er en utbredt råvare i de fleste kulturer, og kan gjerne smakssettes med eksotiske krydder. Hvem har for eksempel sagt at wok ikke kan lages med lam? Prøv vår wok med lammekjøtt, der honning, soyasaus og sherry eller solbærsaft samarbeider om å heve lammesmaken til nye høyder. Ingefærlam i wok er en annen rask lammefavoritt med inspirasjon fra sørøst-asiatisk matkultur.

Også det indiske kjøkken bruker lammekjøtt i stor utstrekning. De aller fleste indiske restauranter har gryteretten Rogan Josh på menyen, en rett det ikke tar mer enn 20 minutter å tilberede en forenklet versjon av. Eller prøv indisk curry med kvernet lammekjøtt - rask snaddermat.

Vil du holde deg til mer hjemlige strøk, finnes det kjappe lammeretter også i norsk matkultur, for eksempel klassikeren lam i dill.  

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 14:14:36