Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bryllupskake i 3 etasjer

Slik lager du flotte bryllupskaker

Det er mye å tenke på når man skal bake en bryllupskake, og man vil jo gjerne at kaken skal se ekstra flott ut. Planlegg kaken i god tid, slik at du kan lage ferdig all pynten til kaken før du blir innhentet av tidspress. Ingen av oss er særlig kreative når tiden blir knapp.

Mange av forberedelsene til bryllupets kakebord kan gjøres unna i god tid. Det første du bør gjøre er å sette opp en liste over hvilke kaker som skal være med på bryllupets kakebord. Lag en handleliste over alt du trenger. Bak deretter alle kakebunnene og legg dem i fryseren. Husk å merke hver enkelt bunn med kakens navn. Ta bunnene opp fra fryseren et par-tre dager før bryllupet og tin dem sakte på et kjølig sted.

Kom med kakeønsker

Mange steder i landet er det vanlig at slekt og venner bidrar med en kake til bryllupets kakebord. Kom gjerne med forslag til hva de kan bake, og husk på å skrive ned hvem som baker hva, slik at du ikke ender opp med mange like kaker.

Montere bryllupskaken

Det tar faktisk god del timer å bake en bryllupskake i flere etasjer. Du bør derfor starte flere dager i forveien med å farge marsipan til marsipanroser og grønne blader. Sett av et par kvelder til selve roseproduksjonen. Rosene tåler godt å stå tildekket med plast på et kjølig sted i en uke eller to.

Da gjenstår bare monteringsjobben. Det vil si å fylle kakebunnene med krem eller fromasj og dekke dem med krem og marsipan. Selve monteringen tar noen timer og bør gjøres dagen før bryllupet.

Slik lager du marsipanroser

  1. Start 1-2 uker før bryllupet med å farge all marsipanen som skal brukes. Kjøp gjerne latexhansker på apoteket for å beholde hendene pene til den store dagen. Ikke farg all marsipanen til rosene i samme farge, men lag et par nyanser i den samme tonen. Roser er gjerne mer konsentrert på farge innerst, mens de ytterste kronbladene er blekere.
  2. Start med marsipanrosene. Du trenger lyspære, litt smør, melis, kniv, kjevle og et kjevleunderlag. Gni litt smør på lyspæren til det er jevnt fordelt. Trill små kuler av marsipan og gni marsipanen med lette, sirkelrunde bevegelser til en runding som er bladtynn i ytterkanten. Rull den mest fargede marsipanen sammen som til en roseknopp. Fortsett på samme måte med de øvrige rosebladene med lysere og lysere marsipan. Til én stor marsipanrose går det omtrent 6 roseblader. Lag gjerne noen roseknopper også. Til disse holder det med 3 små kronblader per knopp.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 10:08:42