Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plancha

Prøv en plancha!

Nå er det på tide å utvide horisonten i utendørs tilberedning av mat. Plancha, som er et stekebrett, er en praktisk og genial måte å tilberede mat på. Her er det duket for uante muligheter.

På mange av gassgrillene som er i handelen, følger det med en stekeplate som du kan bruke istedenfor grillrist. Du får og kjøpt en stekeplate som ekstrautstyr.  Dermed åpner en ny verden seg av hva du kan tilberede på grillen!

Sveler, wraps og kjøttboller

Med en plancha i tillegg til grillen kan matlagingen foregå ute om så hver dag om du ønsker det.  Det meste som kan tilberedes i en stekepanne kan lages på en plancha. Har du en liten gassbluss ved siden av, kan du også koke poteter og ris.

Den store fordelen med en plancha, er at du kan tilberede kjøtt og grønnsaker i strimler, terninger, skiver og biter uten at maten ramler mellom grillristen. Du kan også wokke, steke egg og bacon, små kjøttboller, lage pannekaker, lapper og sveler, og ikke minst lage wraps.  En annen fordel når du griller, er at  stekebrettet fungerer bra til å holde varm kjøtt som er ferdig grillet, eller til ettersteking av store kjøttstykker som har fått en passe grillskorpe, og skal stekes ferdig uten å bli brent.

Det meste kan stekes på en plancha.

Sunt, uten flammer, røyk og grillos

Plancha passer for alle, enten du er en gourmet, en som tenker kalorier, eller bare en som liker å kose deg glugg i hjel. Fordelen er at du har mer kontroll over varmen, og at du reduserer problemet med fett som drypper ned i varmen, oppflamming og brent mat. En plancha inviterer til sunn tilberedning, og du trenger minimalt med fett når du steker.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 20.05.2024 08:58:05