Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pølsefest for gutta 1

Pølser skaper stemning

Dugnad, fest eller idrettsarrangementer. Endelig lov til å spise med hendene! Pølser er røff mat som alltid passer der du kanskje mangler bord, stoler og bestikk. God stemning derimot, er det sjelden mangel på.

Pølser er det perfekte å servere når gutta møtes, dugnadsgjengen trår til og mange samles. Hva er vel 17. mai, fotballkampen eller en skiarena uten pølser? Nei, pølsene har kommet for å bli der mange folk samles. Men hvorfor ikke samle mange til en skikkelig pølsefest? Beregn 4 pølser per voksen, og 2-3 per barn avhengig av alder og tilbehør.

Det enkleste er ofte det beste

En stor gryte med dampende pølser, gjerne av ulike slag. Tilbehøret får du kjøpt ferdig i butikken, eller du kan velge å lage noe selv. Lunk gjerne på brødet, og tilsett f.eks. grønnsaker i potetmosen. Mange setter også pris på stekte pølser, og der er ofte en grill redningen. Har du en enkel kokeplate, kan selvfølgelig stekepanna stå og gjøre jobben. Poenget med pølser til mange er at forberedelsene er minimale og at man ikke trenger noe serveringspersonale. Enkelt, enkelt, enkelt.

Pølse i vaffel

I Østfold-distriktet er dette helt normalt. For store deler av resten av landet virker det noe spesielt – kanskje. Lag vafler på vanlig måte og bruk vaflene i stedet for lompe eller brød. En stor stabel vafler er uansett passende på en pølsefest, og da er det jo valgfritt om den spises med pølse eller syltetøy!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 20.05.2024 07:53:03