Koteletter til raske og smakfulle middager
Koteletter er raske å tilberede, rimelige i innkjøp og lett tilgjengelig hele året. De kan varieres i det uendelige, og stekt på riktig måte er kjøttet både saftig og godt!
Det vanligste er å steke koteletten i panne med litt margarin eller olje, men de kan gjerne grilles eller bakes i ovnen. Fettet på svinekoteletten er konsentrert og godt synlig slik at det lett kan fjernes hvis man ønsker det. Vent gjerne til etter den er stekt, for i fettet sitter mange gode smaksstoffer du ikke bør gå glipp av.
Lage snitt i fettranden
For å få en pen stekeflate, er det lurt å lage små snitt i fettranden som sitter rundt koteletten, slik at den ligger flatt i stekepannen. Fjerner du hele fettranden og i tillegg benet, sitter du igjen med et flott stykke ytrefilet. Det er et magert produkt som går raskt å tilberede og gir et supert utgangspunkt for mange ulike retter.
Nakkekoteletter mer marmorert
Nakkekoteletter har isprengt fett, noe som gir kjøttet god smak og saftighet. Når du steker koteletten vil ikke kjøttet “suge til seg” fettet, men smelte og sive ut i pannen. Skjærer du bort fettet etter det er stekt, har du et magert og smakfullt kjøtt.
Svinekjøtt har en mild smak, og lar seg lett kombinere med ulike eksotiske krydder og sauser.
Fra brun saus til spicy salsa
Mariner gjerne kotelettene for å få en ekstra smak. Klassisk tilbehør som surkål og poteter smaker nydelig til koteletter, men prøv gjerne med kremet pasta, ovnsbakte grønnsaker, en spicy salsa eller en god salat til.
Sydlige frukter som, ananas, mango, fersken eller appelsin “kler” svinekjøttet godt. Du kan også lage en lomme i koteletten og fylle den med for eksempel, ost, skinke, løk, sopp eller noe annet du liker. Legger du et godt kryddersmør på toppen, vil det smelte ned som en deilig saus.
Kotelettens urettferdige rykte som tørt og kjedelig, blir herved dementert. Nydelig mat, - det gjelder bare å tilberede det riktig.