Lammekjøtt er en råvare som står på spisekartet i de aller fleste matkulturer. Både irer, islendinger, grekere, indere og pakistanere er notoriske lammespisere. For ikke å snakke om franskmenn, arabere, tyrkere og spanjoler. Ofte brukes lam i forbindelse med høytider og feiringer, slik nordmenn gjør når de setter fram lammestek i påsken. Ulike oppskrifter på stekt, kokt, saltet eller røkt lammelår - eller kombinasjoner av disse - finner man over hele Europa.
Men lammekjøtt er også hverdagsmat. Visste du for eksempel at variasjoner over fårikål også finnes i brasiliansk og spansk matlaging? Mens brasilianerne sverger til rødvin, bacon og allehånde, setter spanjolene en hvitløkspiss på gryteretten. I USA serveres en fårikålliknende rett med kokte byggryn.
En annen lammerett som nok vil være ny og annerledes for mange, er dampet lam med kål - Pecheno Jagne So Zelka - fra Makedonia. Enten du vil eksperimentere med det indiske, arabiske eller greske kjøkken: Med lam på menyen kan du legge ut på en gourmetreise som tar deg kloden rundt.