Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lefser med lam fra etiopia

Internasjonalt lam

Innvandring kombinert med nordmenns reiselyst er i ferd med å endre matvanene våre. Vi blir stadig mer nysgjerrige på andre matkulturer, og verken masala, couscous eller fajitas er lenger fremmedord.

Lammekjøtt er en råvare som står på spisekartet i de aller fleste matkulturer. Både irer, islendinger, grekere, indere og pakistanere er notoriske lammespisere. For ikke å snakke om franskmenn, arabere, tyrkere og spanjoler. Ofte brukes lam i forbindelse med høytider og feiringer, slik nordmenn gjør når de setter fram lammestek i påsken. Ulike oppskrifter på stekt, kokt, saltet eller røkt lammelår - eller kombinasjoner av disse - finner man over hele Europa.

Men lammekjøtt er også hverdagsmat. Visste du for eksempel at variasjoner over fårikål også finnes i brasiliansk og spansk matlaging? Mens brasilianerne sverger til rødvin, bacon og allehånde, setter spanjolene en hvitløkspiss på gryteretten. I USA serveres en fårikålliknende rett med kokte byggryn.

En annen lammerett som nok vil være ny og annerledes for mange, er dampet lam med kål - Pecheno Jagne So Zelka - fra Makedonia. Enten du vil eksperimentere med det indiske, arabiske eller greske kjøkken: Med lam på menyen kan du legge ut på en gourmetreise som tar deg kloden rundt.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB12 17.06.2024 06:29:03