Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lefser med lam fra etiopia

Internasjonalt lam

Innvandring kombinert med nordmenns reiselyst er i ferd med å endre matvanene våre. Vi blir stadig mer nysgjerrige på andre matkulturer, og verken masala, couscous eller fajitas er lenger fremmedord.

Lammekjøtt er en råvare som står på spisekartet i de aller fleste matkulturer. Både irer, islendinger, grekere, indere og pakistanere er notoriske lammespisere. For ikke å snakke om franskmenn, arabere, tyrkere og spanjoler. Ofte brukes lam i forbindelse med høytider og feiringer, slik nordmenn gjør når de setter fram lammestek i påsken. Ulike oppskrifter på stekt, kokt, saltet eller røkt lammelår - eller kombinasjoner av disse - finner man over hele Europa.

Men lammekjøtt er også hverdagsmat. Visste du for eksempel at variasjoner over fårikål også finnes i brasiliansk og spansk matlaging? Mens brasilianerne sverger til rødvin, bacon og allehånde, setter spanjolene en hvitløkspiss på gryteretten. I USA serveres en fårikålliknende rett med kokte byggryn.

En annen lammerett som nok vil være ny og annerledes for mange, er dampet lam med kål - Pecheno Jagne So Zelka - fra Makedonia. Enten du vil eksperimentere med det indiske, arabiske eller greske kjøkken: Med lam på menyen kan du legge ut på en gourmetreise som tar deg kloden rundt.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB13 07.02.2023 16:10:19