Gresskarpai til Halloween

Kar for en skummel og spennende Halloweenfeiring? Om du har tenkt å lage en gresskarlykt til halloween, er det perfekt å bake denne gress-karpaien med innvollene av gresskaret. Blir det for ekkelt for deg, prøv "vanlig" Amerikansk gresskarpai.

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør hjerteløst til en fast deig. Kna den sammen med litt helvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den påføres kjevling.
  2. Lag gress-karpuré. Forvarm ditt viktigste torturinstrument, stekeovnen, til 180 °C. Ta fram en stor og skarp kniv, tørk av eventuelle blodrester. Forsikre deg om at det er ikke er noen vitner til stede. Skrell gresskaret/n, ta ut innvollene og del i grove gresskar biter. Legg bitene på bakepapir på et stekebrett. Dryss over litt salt. Sett brettet midt i stekeovnen og bak gress-karbitene i 30-40 minutter, eller til de er helt møre av hete og skrekk. Ha de bakte gress-karbitene over i en hurtigmikser og kjør ubarmhjertig til en glatt purè (ca 200-250 g ferdig puré).
  3. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Tegn et pentagram på gulvet og tilkall en djevel til å prikke deigen med en langtinnet gaffel. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren i 15-20 minutter før steking. Den populære torturmetoden ekstrem kulde + ekstrem hete, altså.
  4. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Stek det tomme skallet av en pai midt i ovnen i 10 minutter. Ta ut formen og avkjøl.
  5. La ovnen stå på, men senk temperaturen til 180 °C (Hadde det bare vært så enkelt for de pinede å sette ned varmen...). Visp sammen (kl)egg, sukk(er) og smeltet smør. Bland inn mel, bakeheksepulver, krydder, vanilje sukker, gress-karpurè og kondensert melk / «sint viking»-melk.
  6. Fyll paiskallet forsiktig og kaldblodig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen med manisk presisjon og la paien steke nådeløst i ca. 30 minutter, eller til fyllet kjennes fast.

Server paien lun eller avkjølt. Ta fram den gode, gamle pisken og topp med pisket krem. S-krem-mende godt!