Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
IMG_0289.JPG

Fra hånd til munn

Duftene, folkelivet, lydene, utvalget. Ordet streetfood åpner opp for hele verden. Det er ikke bare matglede i gatemat, det er kjærlighet.

Gatemat, eller Streetfood, er mat som er spiseklart, solgt på en gate eller annet offentlig sted, for eksempel et marked eller rettferdig, av en gateselger eller leverandøren, ofte fra en flyttbar bod. Noe gatemat knyttes til regioners mattradisjoner, men det meste av gatematen har ingen klare grenser på opprinnelse. Ofte er også gatemat klassifisert som både fingermat og fastfood, og er i gjennomsnitt billigere enn måltider på restauranter. Ifølge en studie fra Food and Agriculture Organization gjort i 2007, spiser 2,5 milliarder mennesker gatemat hver dag.(wikipedia.com)

Mange har et minne av gatemat på reiser. Om det er på et spennende matmarked i India eller på en travel gate i en by i Thailand, fra en foodtruck i New York eller en pølsebod i Berlin.
Gatemat har gamle røtter. Idet gamle Roma ble gatemat ble kjøpt fordi de fattige i byene ikke hadde kjøkken i hjemme.

Sommeren er grilltid, men glødende kull og risten over gassgrillen trenger ikke bare å brukes til sommerkotelettene, flintsteika eller burgerne. Inviter venner, venners venner, og noen potensielle venner. Med streetfood-inspirert mat på grillen kan du mette mange.
Det er glede i det å lage mat som inviterer til felleskap. Inviterende mat gir matglede og ikke minst; glede over det å være sammen.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 17.06.2024 04:16:22