Etter skoletid

Når barna kommer skrubbsultne hjem fra skolen er det bedre at de lager seg et lite måltid enn å småspise på usunn mat. Vi gir deg tips til hvordan du enkelt kan tilrettelegge for at barna kan lage seg noe sunt og godt når de kommer hjem fra skolen.

Som foreldre kan man legge forholdene til rette for at skolebarna kan lage seg gode mellommåltider når de kommer hjem med noen enkle knep, gode oppskrifter og innkjøp av gode matvarer. Det kreves litt planlegging, men det føles godt når man vet at det er god investering i barnas helse. Pasta med egg og pesto, omelett eller sunne banan-ispinner er retter som nok faller i smak hos sultne skolebarn.

Enkle tips til foreldre med sultne skolebarn

  • Gi barna en liten opplæring på kjøkkenet og avklar hva de får lov til å bruke av utstyr.
  • Invester i utstyr som passer. For eksempel en liten kokkekniv og en liten omelettpanne, da kan de litt større barna lære seg å lage en næringsrik og mettende omelett.
  • Planlegg gjerne med barna, slik at de har det de trenger tilgjengelig på kjøkkenet.
  • Hva har du i kjøleskapet? Legg til rette for at barnet kan bruke restene fra gårsdagens middag, eller kok opp litt ekstra poteter, ris eller pasta slik at de kan lage seg et enkelt måltid etter skoletid.

Å lage mat kan være en lærerik og morsom ettermiddagsaktivitet for barna, og det blir gjerne ekstra stas å smake på noe nytt når man har laget det selv!

Sjekk gjerne ut matstart.no for flere gode tips.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.