Den perfekte piknik-maten

Sommeren er tiden for å være sammen med venner og kjente. Lyse netter, dovne sommerdager og mat under åpen himmel. 

Hva med å invitere med deg venner for et hyggelig treff på et teppe med god mat og prat? Piknik er hyggelig og sosialt, og kan være både i parken, ute i hagen, på stranda eller ved hytta.

Småretter

Gjør gode forberedelser med maten hjemme. Du kan lage wraps fylt med revet kylling, agurk, granateple og koriander, sandwich med eggesalat eller pulled pork, pitabrød med spekeskinke, blåmuggost og rucculasalat eller ferdig småbakst som pizzasnurrer, fylte horn med ost og skinke eller veldig gode butterdeigsterter med egg og bacon.

Salat på glass

Salat på glass er gøy, og mulighetene er mange. Vi anbefaler fargerik nudelsalat med spicy dressing som tilbehør til grillmaten eller som selvstendig rett. Andre gode salater på glass er tacosalat, tomat- og mozzarellasalat og salat med ost og skinke.

Småretter på grillen

Jo mindre grill du har, dess enklere bør grillrettene være. Gjør så mye som mulig klart hjemme, og oppbevar maten i tette plastbokser med lokk. Rått kjøtt pakkes i egne bokser, og må ikke blandes med salater eller annen spiseklar mat.

Med lokk over maten er det dessuten enklere å holde insekter og lignende unna maten. Ferdige grillspyd og lignende kan legges rett på grillen. Husk å legge ferdig grillet mat på rene fat eller tallerkener.

Matsikkerhet og hygiene

Fyll maten i en piknik-kurv eller en kjølebag med kjøleelementer, dersom maten ikke skal spises med det samme. Sett maten i skyggen frem til måltidet.

Et godt hygieneråd er å ta med desinfiserende våtservietter til håndvask, slik at du har rene hender når du tilbereder og spiser maten. I tillegg bør du ha med en plastpose til avfallet, slik at piknik-stedet holder seg rent og fint.

Her er våre beste tips til den perfekte piknik-maten.