Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chateubriand

Biff - en norsk klassiker

Biff er fortsatt mange nordmenns favorittmat. Og ikke uten grunn. Biffkjøtt er mørt, har kort tilberedningstid og gir nærmest uendelige muligheter for variasjon.

Biffkjøttet lar seg nemlig fint kombinere med alt fra sjømat til franske oster. Uttrykket surf and turf har sitt opphav i den kreolske tradisjonen med å blande kjøtt med havets råvarer til smakfulle retter. Prøv for eksempel biff med scampi en kveld du vil overraske din kjære med noe godt. Ikke er det vanskelig heller. Og er hun allergisk mot sjømat, kan du jo forsøke varianten biff med brie.

Mange strever med å velge rett råvare for anledningen. Vi gir deg en rask innføring i biffkjøttets mysterier:

Indre- og ytrefilet er de aller møreste stykkene. Deretter følger entrecôte, mørbrad og flatbiff. Det er en myte at det mørke og kanskje litt udelikate kjøttet er det møreste, det gjaldt før kontrollert mørning i vakuumposer ble oppfunnet. Fettmarmorering ofte er en god indikasjon på at kjøttet er bra. Fettet gir også mye smak og saftighet til kjøttet.

Men uansett hvilket biffkjøtt du velger, gjelder én gyllen regel: Ikke stek det for lenge! Da blir det bare tørt. Et godt tips er å lage en løs knyttneve av den hånden du skriver med. Trykk så en finger mot det lille "berget" under tommelen. Akkurat slik skal kjøttet kjennes ut når du trykker på det, passe hardt og passe mykt. Da er det også passe stekt.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB13 18.06.2024 20:05:58