Best med bein

Lam er ikke bare stek, filet og fårikål. Ønsker du å prøve noe annet, foreslår vi et dypdykk i kjøttdisken. Skiver av lammelår kan bli til spennende retter, og fårikålkjøtt kan brukes til så mye mer enn fårikål.

Fårikålkjøtt er en blanding av kjøtt fra side, nakke og bog. Dette er kokekjøttet som finnes på lammet i tillegg til kammen og lårene. Kammen blir til koteletter, lammecarré, eller lammefilet. Lårene går til stek eller skiver, eller deles i fire til flatbiff, mørbrad, benfri stek og lammeskank.

Lammelår deles gjerne opp til flere stykningsdeler.

Anvendelig og internasjonalt

Lammekjøtt med bein er veldig anvendelig, men de mest praktiske og vanlige rettene er de som kan godgjøre seg en stund i form eller kjele. Ovnsretter er enkelt og praktisk om du ønsker å tilbringe tid med gjestene dine istedenfor å stå på kjøkkenet. Det samme gjelder gryteretter, her kan du ha alt klart på forhånd.

Spesielt kan du boltre deg i internasjonale retter, både arabiske, afrikanske og karibiske. Lammekjøtt spises i alle verdenshjørner og aksepteres av alle religioner. Det norske lammekjøttet er i verdensklasse når det gjelder kvalitet og smak, og passer til alle typer retter. Om du velger en norsk, indisk eller portugisisk rett, kan du være sikker på at det smaker himmelsk!

Fårikålkjøtt av får

I tillegg kan du finne noe fårekjøtt i butikk, blant annet fårikålkjøtt av får og fårestek. Fårikålkjøtt av får trenger lenger koketid enn fårikålkjøtt av lam. Du bør beregne ca. 3 timers koketid. Det kan være lurt å koke kjøttet 1-2 timer før du tilsetter kålen, slik at ikke kålen blir for mye kokt. I betaling for den lange ventetiden får du fårikål med ekstra god smak.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant