Steke- og koketips for storfekjøtt

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for storfekjøtt.

Rett/del

Mengde kjøtt pr. porsjon

Tilberedningsmetode

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Filet
Indrefilet og ytrefilet

200 g

Brunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Biffer
Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte (2 cm tykke)

200 g

Stekes i panne på medium til sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff

Medium: 60 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Oksestek
Rundstek, mørbrad, flatbiff, mørnet høyrygg

200 g

Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer og 30 minutter. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Helstekt entrecôte
Entrecôte med eller uten ben

200 g

Brunes raskt i stekepanne. Stekes i ovn på 125 °C.
1,5 kg stekes i ca. 2 timer og 30 minutter.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Roastbiff
Ytrefilet, flatbiff, mørbrad

200 g

Brunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time

56 °C

T-benstek
Filetkam

300 g

Brunes raskt på sterk varme, etterstekes på lavere varme. 4 minutter på hver side.

 

Fondue
Mørbrad, indrefilet, ytrefilet

200 g

Stek kjøttbiter i olje (Soya eller solsikkeolje) i 1-2 minutter.

 

Gryteretter, lapskaus
Bog, høyrygg, bankekjøtt, rundstek

m/ben:
300 g
u/ben: 150-200 g

Brunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft i ca. 1 time

 

Kokekjøtt
Bibringe, bryst, høyrygg, bog

m/ben: 250-300 g
u/ben:
200 g

Trekke i vann/kraft på 85-90 °C i
2 - 2,5 timer.