Steke- og koketips for storfekjøtt
Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for storfekjøtt.
Rett/del |
Mengde kjøtt pr. porsjon |
Tilberedningsmetode |
Kjernetemperatur ferdig tilberedt |
---|---|---|---|
Filet |
200 g |
Brunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C |
Lite stekt: 55 °C |
Biffer |
200 g |
Stekes i panne på medium til sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff |
Medium: 60 °C |
Oksestek |
200 g |
Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer og 30 minutter. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først. |
Medium: 60 °C |
Helstekt entrecôte |
200 g |
Brunes raskt i stekepanne. Stekes i ovn på 125 °C. |
Lite stekt: 55 °C |
Roastbiff |
200 g |
Brunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time |
56 °C |
T-benstek |
300 g |
Brunes raskt på sterk varme, etterstekes på lavere varme. 4 minutter på hver side. |
|
Fondue |
200 g |
Stek kjøttbiter i olje (Soya eller solsikkeolje) i 1-2 minutter. |
|
Gryteretter, lapskaus |
m/ben: |
Brunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft i ca. 1 time |
|
Kokekjøtt |
m/ben: 250-300 g |
Trekke i vann/kraft på 85-90 °C i |
|