Steke- og koketips for lammekjøtt

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for lammekjøtt.

Rett/del

Mengde kjøtt pr. porsjon

Tilberedningsmetode

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lammestek m/ben

250 g

Stekes i ovn på 125 °C, 2-3 kg stekes i ca. 3 timer

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Lettsaltet og røkt lammelår

250 g

Pakkes i folie, stekes i ovn på 125 °C

72 °C

Surret lammestek, benfri
Lår

200 g

Stekes i ovn på 125 °C, 2 kg stekes i ca. 2 timer. Steker under 2,5 kg brunes raskt i stekepanne først.

Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Indrefilet

200 g

Brunes raskt i panne. Etterstekes i panne i ca. 5 minutter

 

Ytrefilet

200 g

Brunes raskt i panne, etterstekes i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Lammecarré

250 g

Brun kjøttet raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Flatbiff og mørbrad

200 g

Brun kjøttet raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Koteletter
Kotelettkam
Enkle/ doble

200-300 g

Brunes raskt på hver side i stekepanne på sterk varme. Etterstekes på svak varme ca. 2 minutter.

 

Gryteretter
Bog, bryst, nakke

Kjøtt skåret i terninger uten ben

200 g

Brunes raskt på sterk varme, deretter trekke i vann/kraft i ca. 1,5 time.

 

Fårikål/
Frikassé
Bog, bryst, nakke.
Stykker med ben

250-350 g

Trekke i vann/kraft, 1,5 - 2 timer (til kjøttet slipper bena)

 

Lammeribbe

300 g

Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 45 minutter. Stek videre på 225 °C i ca. 15 minutter.

 

Pinnekjøtt
Saltet og tørket fåreribbe

400 g (500 g
for storspisere)
tørrvekt
530 g (650 g
for storspisere)
utvannet

Vannes ut i ca. 30 timer i romtemperatur. Dampkokes i ca. 3 timer, og evt. brunes lett i ovn ved 225 °C i ca. 10 minutter.

 

Lammeskank

1 skank

Dekk til med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 180 °C i 1,5 - 2 timer, til kjøttet løsner fra bena. Lammeskankene kan alternativt stekes i ovn på 150 °C i ca. 4 timer til kjøttet løsner fra bena.

 

Sist oppdatert: 15. juni 2020