Steke- og koketips for lammekjøtt
Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for lammekjøtt.
Rett/del |
Mengde kjøtt pr. porsjon |
Tilberedningsmetode |
Kjernetemperatur ferdig tilberedt |
---|---|---|---|
Lammestek m/ben |
250 g |
Stekes i ovn på 125 °C, 2-3 kg stekes i ca. 3 timer |
Medium: 65 °C |
Lettsaltet og røkt lammelår |
250 g |
Pakkes i folie, stekes i ovn på 125 °C |
72 °C |
Surret lammestek, benfri |
200 g |
Stekes i ovn på 125 °C, 2 kg stekes i ca. 2 timer. Steker under 2,5 kg brunes raskt i stekepanne først. |
Lite stekt: 55-60 °C |
Indrefilet |
200 g |
Brunes raskt i panne. Etterstekes i panne i ca. 5 minutter |
|
Ytrefilet |
200 g |
Brunes raskt i panne, etterstekes i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. |
Lite stekt: 55 °C |
Lammecarré |
250 g |
Brun kjøttet raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C. |
Lite stekt: 55 °C |
Flatbiff og mørbrad |
200 g |
Brun kjøttet raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C. |
Lite stekt: 55 °C |
Koteletter |
200-300 g |
Brunes raskt på hver side i stekepanne på sterk varme. Etterstekes på svak varme ca. 2 minutter. |
|
Gryteretter Kjøtt skåret i terninger uten ben |
200 g |
Brunes raskt på sterk varme, deretter trekke i vann/kraft i ca. 1,5 time. |
|
Fårikål/ |
250-350 g |
Trekke i vann/kraft, 1,5 - 2 timer (til kjøttet slipper bena) |
|
Lammeribbe |
300 g |
Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 45 minutter. Stek videre på 225 °C i ca. 15 minutter. |
|
Pinnekjøtt |
400 g (500 g |
Vannes ut i ca. 30 timer i romtemperatur. Dampkokes i ca. 3 timer, og evt. brunes lett i ovn ved 225 °C i ca. 10 minutter. |
|
Lammeskank |
1 skank |
Dekk til med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 180 °C i 1,5 - 2 timer, til kjøttet løsner fra bena. Lammeskankene kan alternativt stekes i ovn på 150 °C i ca. 4 timer til kjøttet løsner fra bena. |
|
Sist oppdatert: 15. juni 2020