Steke- og koketips for kylling
Her finner du kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for kylling i alle varianter.
Rett/del | Mengde kjøtt pr. porsjon | Tilberedningsmetode | Kjernetemperatur ferdig tilberedt |
---|---|---|---|
Hel kylling 1200 g |
300 g | Stekes i ovn i ca. 1 time og 15 minutter på 180 °C |
Medium pluss: 68 °C Gjennomstekt: 75 °C |
Lår | 1-2 lår | Stekes i ovn i 45-50 minutter på 180 °C | |
Lår grillet |
1-2 lår | Stekes i ovn i 15-20 minutter på 200 °C | |
Grillet hel kylling | 1 kylling er nok til 2-3 personer | Varmes i ovn i 15-20 minutter på 200 °C | |
Vinger rå |
300-500 g | Stekes i ovn i 40 minutter på 200 °C | |
Vinger grillet |
300-500 g | Varmes i ovn i 10-15 min på 200 °C | |
Filet uten ben |
200 g | Stekes 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstekes på lav varme under lokk i 4 minutter. |
Medium pluss: 68 °C Gjennomstekt: 75 °C |
Filet mange i ovn |
200 g | Stekes først i middels varm panne i 2 minutter på hver side. Etterstekes i ovn på 125 °C i 25-30 minutter. |
Medium pluss: 68 °C Gjennomstekt: 75 °C |
Trekking av filet i buljong | 200 g | Trekkes i vann med buljong i ca. 15 minutter på 90-95 °C | Gjennomkokt: 75 °C |