Steke- og koketips for kylling

Her finner du kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for kylling i alle varianter.

Rett/del Mengde kjøtt pr. porsjon Tilberedningsmetode Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Hel kylling
1200 g
300 g Stekes i ovn i ca. 1 time og 15 minutter på 180 °C

Medium pluss: 68 °C

Gjennomstekt: 75 °C

Lår 1-2 lår Stekes i ovn i 45-50 minutter på 180 °C  
Lår
grillet
1-2 lår Stekes i ovn i 15-20 minutter på 200 °C  
Grillet hel kylling 1 kylling er nok til 2-3 personer Varmes i ovn i 15-20 minutter på 200 °C  
Vinger
300-500 g Stekes i ovn i 40 minutter på 200 °C  
Vinger
grillet
300-500 g Varmes i ovn i 10-15 min på 200 °C  
Filet
uten ben
200 g Stekes 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstekes på lav varme under lokk i 4 minutter.

Medium pluss: 68 °C

Gjennomstekt: 75 °C

Filet
mange i ovn
200 g Stekes først i middels varm panne i 2 minutter på hver side. Etterstekes i ovn på 125 °C i 25-30 minutter.

Medium pluss: 68 °C

Gjennomstekt: 75 °C

Trekking av filet i buljong 200 g Trekkes i vann med buljong i ca. 15 minutter på 90-95 °C Gjennomkokt: 75 °C