Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vaktelegg

Norske vaktelegg

Vaktelegg er fyldige i smaken og bare 1/5 så store som vanlige hønseegg. De kan brukes til alle retter hvor det ellers brukes hønseegg, men det er ekstra morsomt å servere de små, lekre gourmet-eggene!

Vaktel er den minste av hønsefuglene, omtrent på størrelse med stær. Den er den eneste av hønsefuglene som er en utpreget trekkfugl. Størrelsen og den brunspraglete drakten gjør den vanskelig å oppdage, unntatt om våren når hannen oppvarter hunnen med sitt klare parringsrop. Vaktelen er meget vanskelig å skremme opp og forlater nødig den sammenkrøkte stillingen og tar ikke til vingene før man nesten tråkker på den.

Vaktel er, som andre hønsefugler, greie å ale opp. De lever som andre hønsefugler i hønsehus og har vinduer, slik at de får dagslys. De fôres opp med naturlig, næringsrikt fôr.

Vaktelkjøtt er saftig og velsmakende og smaker en mellomting mellom vilt og kylling. Det serveres på de fineste restauranter, og har blitt en populær rett. Vaktel kan tilberedes på utallige måter, smak bare på ett alternativ: Urtespekket vaktel med portvinsbrasert fiken.

Vakteleggene er brunspraglete og bare 1/5 så store som de vanlige høneeggene, vaktelen legger i gjennomsnitt 1,4 egg om dagen.

Tenk deg en lilleputt egg & bacon, et lite speilegg, eller kokte som snacks. Hardkok da eggene, server dem med skallet på, lune eller kalde. Fjern skallet og ”dypp” i grovt salt. Eller server dem som en forrett, for eksempel på salat, med rødløk og sort kaviar!

Koketider vaktelegg:

  • Bløtkokt 1 ½ - 2 min.
  • Smilende 2 – 2 ½ min.
  • Hardkokt 3 min.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.11612, server:MP-PRD-WEB12 19.09.2024 07:29:20