Er norsk kylling dyr mat?
Hvitt kjøtt er sjelden dyrere enn tilsvarende mengde rødt kjøtt.
I forhold til kylling kjøpt i Sverige, for eksempel, er norsk kylling ofte vesentlig dyrere. Men hele prisnivået, og lønnsnivået, er høyere i Norge. I tillegg selges ofte importkylling fra EU-land eller fra Thailand eller Brasil i Sverige. Da er det grunn til å være på vakt mot salmonellafaren.
Trenger jeg å være redd for salmonella?
Vi har aldri hatt tilfeller av salmonellasykdom fra norsk kylling. Så, om vi betaler noen kroner mer for den norske kyllingen, så vet vi i alle fall hva vi får i oss.
Hvor i butikken?
- I delikatessedisken finner du stadig flere produkter av kylling som inspirerer til matlaging fra bunnen av! Savner du noe av kylling i din butikk? Spør etter det!
- I ferskvaredisken finner du ferdigpakkede produkter, som kyllingfilet, kalkunfilet i skiver, salatkjøtt og wokkjøtt og mye, mye mer.
Mer og mer å velge i!
Forbruket av hvitt kjøtt øker hvert eneste år. I 1960 spiste hver nordmann i gjennomsnitt 1 kilo, i 1990 var det 5 kilo, mens det i 2007 var på hele 17 kilo! Dette gjenspeiles i at vi stadig får nye produkter av det sunne, hvite kjøttet.
Finnes det pølser og kjøttdeig av kylling?
Pølser og kjøttdeig av kyllingkjøtt finnes. Som regel finner du disse produktene ved siden av de tilsvarende produktene av rødt kjøtt, eller så er de plassert sammen andre produkter av hvitt kjøtt.
Finnes det pålegg laget av kylling?
Pålegg av kyllingkjøtt finnes! Og det kommer stadig nye varianter! Se etter dem der påleggspakkene henger; prøv en ny variant i dag.