Einer er utbredt over store deler av den nordlige halvkule, og er godt kjent som medisinplante helt tilbake til det gamle Hellas. Einerbusken og einebærene er fulle av eteriske og velduftende oljer og har en rekke medisinske egenskaper. Bærene har først og fremst vært brukt til å krydre mat, øl og brennevin, men anvendelsesmåtene spenner fra karameller kokt av fløte og einebær (treak) til rengjøring av melkekar, røyking av kjøtt og fisk, og som det reneste universalmiddel mot sykdommer hos både folk og fe. Einer piffer opp både surkål og fårikål, og er selvskreven i viltsaus og til gravet kjøtt og fisk.
Har du øynene med deg dumper du kanskje over en einerbusk med modne, blåsvarte bær på tur i skogen eller på fjellet. Plukk dem med deg og nyt gleden over å ha sanket dine egne einebær, helt nødvendige for å få den riktige smaken på viltsausen eller sen spennende vrien på fårikålgryta.