Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tacorester

7 matsvinnfakta

Vi forklarer 7 fakta om matsvinn gjennom bilder for å gjøre deg litt klokere! 

Nr.1.

1/3 av all maten som produseres i verden ender med å ikke bli spist.

Nr. 2.

Mesteparten av matsvinnet i Norge oppstår hjemme hos oss forbrukere. 

Nr. 3. 

24 prosent kaster mindre mat i koronatiden enn tidligere. 

Nr. 4.

Vi nordmenn kaster mest gryte- og tallerkenrester i hjemmene våre.  

Nr. 5.

Småbarnsfamilier med god inntekt har redusert matsvinnet mest i koronatiden. 

Nr. 6. 

Maten som ender i søpla opptar til sammen et areal på 198 millioner hektar årlig. Det tilsvarer 1/5 av arealet som brukes til å dyrke matvekster, eller et areal på størrelse med Mexico.

Nr. 7. 

Om matsvinn var et land, ville kun Kina og USA har større klimagassutslipp. 

 

Sist oppdatert: fredag 29. mai 2020

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 30.03.2023 00:24:30