7 matsvinnfakta

Vi forklarer 7 fakta om matsvinn gjennom bilder for å gjøre deg litt klokere! 

Nr.1.

1/3 av all maten som produseres i verden ender med å ikke bli spist.

Nr. 2.

Mesteparten av matsvinnet i Norge oppstår hjemme hos oss forbrukere. 

Nr. 3. 

24 prosent kaster mindre mat i koronatiden enn tidligere. 

Nr. 4.

Vi nordmenn kaster mest gryte- og tallerkenrester i hjemmene våre.  

Nr. 5.

Småbarnsfamilier med god inntekt har redusert matsvinnet mest i koronatiden. 

Nr. 6. 

Maten som ender i søpla opptar til sammen et areal på 198 millioner hektar årlig. Det tilsvarer 1/5 av arealet som brukes til å dyrke matvekster, eller et areal på størrelse med Mexico.

Nr. 7. 

Om matsvinn var et land, ville kun Kina og USA har større klimagassutslipp. 

Sist oppdatert: 29.05.20

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.