Fastelavnsboller

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det er bare fastelavn en gang i året, så da må det være lov til å nyte noen fristende fastelavnsboller med både krem og syltetøy.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 312 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 12 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 l hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk egg

Kremfyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 12 ss jordbærsyltetøy
  • 2 ss melis

Slik gjør du

Du trenger: Melk, smør, gjær, sukker, salt, kardemomme, hvetemel,, bakepulver, egg, kremfløte, jordbærsyltetøy, melis.

1. Smelt smør i en kjele, og ha i melk. La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.

2. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og kardemomme. Ha i hvetemel og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.

3. Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. La bollene etterheves på et lunt sted. Knekk et egg, visp sammen og pensle bollene.

4. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 7 - 15 minutter. Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.

5. Lag kremfyll. Visp kremfløte til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.

6. Skjær toppen av bollene og legg på kremen og syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

Har du små kokker i huset? La barna lage fastelavnsboller helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.