Svinebiff med gresk linsesalat

Kategori
Sunn
Tid
Over 60 min

Renskåret svinekjøtt i saftige biffer er deilig hverdagsmat. Gi de et touch av Hellas,
og server dem med denne smaksrike linsesalaten.  

Ingredienser

  • 600 g skinkebiff
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 400 g tørre grønne linser
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 båt hvitløk
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 212 dl valnøttkjerner
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Dressing

  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss flytende honning
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss sennep
  • 1 ss tørket oregano
  • saften av 12 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille

Slik gjør du

  1. Tørk av svinebiffene med litt kjøkkenpapir og krydre dem med salt og pepper.
  2. Varm en stekepanne og ha i olje. Krydre biffene med salt og pepper og brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i 2-3 minutter på hver side.
  3. Skyll linsene i et dørslag og hell dem over i en kjele. Hell på nok vann til at det står ca. 1 cm over linsene. Tilsett laurbærblad og hvitløk. Kok opp og la linsene koke til de er møre, men ikke overkokte. Hell av vannet og avkjøl.
  4. Finhakk selleri, løk og paprika, og grovhakk valnøtter.
  5. Hell linsene i en bolle og bland med de hakkede grønnsakene og nøttene.
  6. Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til med salt og pepper. Dryss over persille. Server sammen med svinebiffene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.