Svinefilet teriyaki

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Asiatisk mat blir stadig mer og mer populært blant oss nordmenn. Her er en asiatisk rett laget med teriyakisaus. Teriyakisaus er en søt soyabasert saus med smak av sesam. Saftig og god svinebiff med spagetti er både godt og raskt.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin , i skiver
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje
  • 250 g fullkornspagetti
  • 1 pose teriyakisaus
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk grønn chili
  • 4 stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk rød paprika

Vis næringsinnhold
Energi
434kcal
Fett
9.2g
Protein
40.9g
Karbohydrater
43.7g
Jern
1.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: Ytrefilet av svin, spagetti (fullkorn), paprika, chili, rødløk, stilkselleri, woksaus (teriyaki), olje, salt og pepper. 

1. Kok spagetti etter anvisning på pakken. 

2.  Rens løk, og del den i båter. Skyll og kutt stilkselleri i skiver. Rens chili, og skjær den i strimler. Del paprika i biter. 

3. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun biffene i en varm panne med olje, ca. 2 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter. La biffene hvile mens du steker grønnsakene.  

4. Stek rødløk, stilkselleri og chili i en varm panne med olje til grønnsakene er møre. 

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

5. Ha i paprika og kokt spagetti. Vend alt sammen. 

6. Hell over woksaus, og bland alt godt sammen. La det bli gjennomvarmt. 

Server de saftige biffene med fullkornspagetti og knasende sprø grønnsaker. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.