Selleribiffer med varm linsesalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sellerirot er en klassisk suppegrønnsak som sammen med gulrot, løk og purre er basisgrønnsaker i uendelig mange retter. Her spiller den førstefiolin i en vegetarisk middag. Skåret i tykke skiver og stekt til den er helt mør. Smaken er mild og deilig aromatisk. 

Ingredienser

  • 1 kg sellerirot
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Linsesalat:

  • 212 dl puylinser
  • 1 stk rødløk
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 200 g frosne erter
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1.      Varm oljen i en stekepanne og stek selleriskivene på begge sider, til de er fint gyllenbrune og er helt møre. Krydre med salt og kvernet pepper.

2.      Kok linsene etter anvisning på pakken mens du steker selleri. Hell av kokevannet og bland inn rødløk, spinat og erter. La det hele bli gjennomvarmt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

3.      Server de stekte selleribiffene med den var

  1. Skrell sellerirot og skjær den i tykke skiver.
  2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek selleriskivene på begge sider, til de er fint gyllenbrune og er helt møre. Krydre med salt og kvernet pepper
  3. Kok linser etter anvisning på pakken mens selleriskivene steker. 
  4. Hell av kokevannet og bland inn tynne båter rødløk, spinat og erter. La det hele bli gjennomvarmt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  5. Server de stekte selleribiffene med den varme linsesalaten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.