Linseragu

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Sunt, sunt, sunt og godt, godt, godt! Linser suger opp masse god kraft og smak, og sammen med grønnsakene passer dette til de fleste kjøttretter.

Ingredienser

  • 212 dl grønne linser (tørkede)
  • 2 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk sellerirot
  • 1 stk løk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 3 båt hvitløk
  • ca. 3 ss balsamicoeddik
  • 1 ts finhakket frisk rosmarin
  • 1 ts finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg linsene i tre timer. Skyll og kok dem i kraft sammen med laurbærblad i ca. 15 minutter.
  2. Finhakk gulrot, selleri, løk og hvitløk, og fres dette i litt olivenolje. Tilsett dette i linsene og la det koke sammen i 5 minutter.
  3. Ha i balsamicoeddik og urter. Smak til med salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.