Posjert egg med linser

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Dette er en lekker, lett og spennende rett som passer godt til lunsj eller som en liten kveldsrett.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 stk ferske, kalde egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 l vann

  • 1 dl gule linser
  • 2 stk hakkede tomat uten innmat
  • 4 stk strimlet vårløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 stk hakket gul paprika
  • saften av 1 stk lime
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Kok linser etter anvisning på pakken. 

2. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!.  

3. Bland de varme, kokte linsene med resten av ingrediensene og bland godt. Fordel på tallerkener og legg et posjert egg på toppen. Drypp noen dråper olivenolje over til slutt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.