Eplekake i langpanne

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.

Ingredienser

16
Porsjoner
  • 7 stk eple
  • Saften av 1 stk sitron
  • 12 kg romtemperert smør
  • 12 kg sukker
  • 8 stk egg
  • 12 kg hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss smør til langpanna

Topping:

  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 100 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.

2. Skrell epler, del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle med kaldt vann tilsatt sitronsaft

3. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.

4. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.

5. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 40 cm og hell i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.

6. Stikk epleskivene ned i deigen i et fint mønster. Fortsett å «mette» deigen med epleskiver til du har brukt opp alle.

7. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler/nøtter.

8. Sett kaken midt i ovnen og stek den i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Server gjerne med litt krem eller vaniljeis.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.