Stuede grønnsaker

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stuede grønnsaker er grønnsaker og saus i ett, og er nydelig tilbehør til alt fra varmrøkt makrell til stekte nakkekoteletter. Vi har bruk gulrot, sukkererter, sellerirot og fenikkel, men her er det rom for variasjoner - bruk de grønnsakene du liker best!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte
  • 400 g sellerirot
  • 1 stk. fennikel

Slik gjør du

  1. Del gulrot, sellerirot og fenikkel i jevnstore biter. Del sukkererter i to på langs. 
  2. Smelt smør i en kjele og fres grønnsakene et par minutter.
  3. Dryss over hvetemel og rør godt. Spe med melk og kok opp mellom hver gang. Sausen skal ikke være for tykk. Smak til med muskat, salt og pepper.