Røkt lammelår med stuede rotgrønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lettsaltet og røkt lammelår er herlig, rustikk og smakfull mat som er perfekt å servere til gjestene dine. For mange er denne retten knyttet til høytid, og er like populær i julen som i påsken.

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. lettsaltet, røkt lammelår (2.5-3.5 kg)
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 3 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 2 dl vann

Stuede rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 4 skiver kålrot
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. sellerirot
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss friske urter

Slik gjør du

bar

Du trenger: Lettsaltet, røkt lammelår, løk, gulrot, hel pepper, vann, laurbærblad, knollselleri, persillerot, kålrot, smør, hvetemel, matfløte, melk, salt, pepper og friske urter.

bar
bar
bar
bar
bar

bar

Skjær lammelåret i fine skiver. Server med stuede rotgrønnsaker og stekesjy. Kokte poteter passer godt til.

Du kan også koke lammelåret i en avlang kjele. Legg da i lammelåret, løk, gulrot, hel pepper og laurbærblad i kjelen. Hell på vann så det så vidt dekker, kok opp og la lammelåret trekke til termometeret vise 70 grader. (Oppbevar gjerne lammelåret i kokevannet, hvis du ønsker å servere det kaldt).