Reinsdyrstek i gryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek finner du i frysedisken. La steken tine langsomt i kjøleskapet før tilberedning. Det tar ca. 10 timer per kilo kjøtt. I denne oppskriften har vi stekt reinsdyrsteken i en gryte.

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts einebær
  • 4 stk. laurbærblad
  • 2 ss smør til steking
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 100 g sellerirot
  • 2 ss hakket persille til pynt

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl viltkraft , eventuelt buljong
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 5 stk. einebær
  • 4 skiver ekte geitost

Slik gjør du

Server reinsdyrstek i skiver sammen med rotgrønnsaker og deilig saus. Dryss gjerne litt hakket bladpersille over til pynt. Kokte eller ovnsbakte poteter smaker også godt til.